x
Pascal Pinon: Pascal Pinon

Pascal Pinon
Pascal Pinon

Pascal Pinon: Pascal Pinon

GAFFA

Album / Playground Music
Udgivelse D. 06.12.2010
Anmeldt af
Ras Bolding

Pascal Pinon er en teenagegruppe fra Island bestående af tvillingesøstrene Jófrídur og Ásthildur samt Halla og Kristin. Hvem, der helt præcist står for hvad, fremgår dog ikke, men vist er det, at musikken befinder sig et sted mellem naiv folk og god gammel singer-songwriter-tradition, hvis man er til den slags. Hvilket jeg vel egentlig ikke udpræget er, hvad sidstnævnte angår, hvis sandheden skal frem, men jeg vil naturligvis forsøge at være rimelig og sætte mig ud over egne smagsbegrænsninger, som jeg nu bedst kan.
 
Virkemidlerne, studieteknikken og i visse tilfælde også de instrumentale evner er hos Pascal Pinon ofte beskedne, ja, faktisk kan man vel godt tale om en art do-it-yourself-tilgang til genren, hvilket, i de bedste passager, giver musikken en lidt skæv vinkel, hvilket faktisk fungerer fint. For ellers synes jeg umiddelbart at flere numre lyder meget som standard singer-songwriter, helt ned til den indfølte intoneren hos vokalerne og den glade pædagog-guitar, der vel, på disse kanter, sender tankerne i retning af salig Povl Kjøller.
 
Udover sang og guitar er også glockenspiel og fløjter frekvente undervejs, uden dog at være betjent specielt virtuost, for nu at udtrykke det sådan. Engang imellem kommer der nogle sjove og uventede resultater ud af det, og personligt tror jeg gruppen kunne få meget ud af måske netop at arbejde mere med den slags og med særpræget instrumentering, for der er flere gode idéer undervejs på albummet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA