x
Jefre Cantu-Ledesma: Love Is A Stream

Jefre Cantu-Ledesma
Love Is A Stream

Jefre Cantu-Ledesma: Love Is A Stream

GAFFA

Album / Playground Music
Udgivelse D. 01.11.2010
Anmeldt af
Ras Bolding

Der er løbet meget vand gennem åen siden Brian Eno fandt på termen ambient music, og der er, om muligt ugivet endnu flere album inden for genren end der er løbet vand. Love Is A Stream er endnu et af slagsen.
 
Albummet kommer forbi nogle af ambientmusikkens forskellige forgreninger, men er, som helhed, tættest på genrens udgangspunkt, dvs. den absolut arytmiske variant med fokus på lydflader som man f. eks. kender den fra tidlige Klaus Schulze- og Tangerine Dream-titler, dog med den forskel, at hvor disse tyske navne ofte fokuserede på en mørk, drømmende og meditativ lyd, så trækker Jefre Cantu-Ledesma også på elementer fra noisemusik, dog kun sporadisk.
 
Love Is A Stream byder på flere udmærkede passager og er bestemt værd at lytte til, men jeg synes samtidig musikken har svært ved at skille sig ud fra det store ambienthav. Teoretikeren vil måske hævde, at det netop ikke er ambientmusikkens formål at skille sig ud, men der er jo så alligevel en grund til at vi husker vor Eno, Schulze og Tangerine Dream.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA