x
Tomas Andersson Wij: Spår

Tomas Andersson Wij
Spår

Tomas Andersson Wij: Spår

GAFFA

Album / Cosmos Music Group
Udgivelse D. 14.12.2010
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Tomas Andersson Wij er en af Sveriges mest velanskrevne sangskrivere, der om nogen har besunget den svenske udgave af lange lyse sommernætter og den deraf overvældende følelse af længsel efter noget udefinerbart. Og på Spår er Tomas Andersson Wij lyden af netop det uendelige Sverige. Mere end nogensinde.

Tomas Andersson Wij er poeten, der ikke er bange for det intime og de store følelser, og på Spår går det hele op i en højere enhed. Det kræver nok, at man har flakket hvileløst og ulykkeligt forelsket rundt i de svenske skove en sommernat. Sådan lyder Tomas Andersson Wij nemlig.

Musikalsk udmærker albummet sig ved, at der er skåret helt ind til benet. I flere af sangene er der kun den akustiske guitar flankeret af flotte vokalarrangementer, mens der nænsomt skrues op for volumen, når følelserne skal have blæs på. Alt bliver holdt i rustikke arrangementer, hvor vokalen gang på gang imponerer.

Spår synger Tomas Andersson Wij sig helt ind i en flot svensker-sangskrivertradition. Her er en sangskriver med noget på hjerte.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA