x
The Streets: Computers And Blues

The Streets
Computers And Blues

The Streets: Computers And Blues

GAFFA

Album / Warner Music
Udgivelse D. 07.02.2011
Anmeldt af
Jesper Buhl

Computers And Blues handler om alle de ting, der øjensynligt fylder noget i Mike Skinners liv. Rygegodt, stoffer, fester, følelsen af at blive ældre og måske endda voksen, et kommende barn, alt sammen sat til lyden af samplede beats, strygere, guitarer, elektroniske manipulationer og elbas. Going Through Hell underholder med et sejtrækkende rockgroove og et fint omkvæd leveret af The Musics Rob Harvey. På lyriksiden leveres der klassiske Skinnerismer som "If you get a knife from behind/Then you're nice and in front" samt citater af både Churchill og Oscar Wilde, og på trods af sangens slæbende tempo er den nærmest skæbnebestemt til at være festival-syng-med-materiale.

ABC er en fin lille sprogjoke, som kunne have været med på Skinners geniale første album, mens Blip On A Screen drives frem af smukke stryggere og trækkes ned af drivende sentimentalitet over et ufødt barn. På den anden side er oplevelsen af at skulle være forælder egentlig en ganske god grund til at blive sentimental.

Fest-oden Without Thinking, som sampler Eric Prydz, der sampler Steve Winwood, er en fin festsag, men desværre er de fine vers uendelig meget bedre end det uengagerede og klodsede omkvæd, mens den opklippede soul-frækkert Roof Of Your Car forener det sødmefyldte med det interessante og er bestemt et af pladens allerbedste numre. Afslutteren Lock The Locks siger det hele. "I'm packing up my desk/Put it into boxes/Knock out the lights/Lock the locks and leave." Ses, Skinner. Tak for alle årene.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA