x
Crystal Fighters: Star Of Love

Crystal Fighters
Star Of Love

Crystal Fighters: Star Of Love

GAFFA

Album / Cosmos Music
Udgivelse D. 21.01.2011
Anmeldt af
Ras Bolding

Crystal Fighters er noget så sjældent som baskisk techno, og så alligevel ikke helt, for en del af det, der foregår på gruppens debut har faktisk ikke så meget med techno at gøre. Bevares, her er elementer af beslægtede genrer som electroclash, electronica og en smule dubstep, men også af noget, der bedst kan beskrives som en uhellig fusion mellem baskisk folkemusik og latin-pop.

Lad det være sagt med det samme; jeg er ikke nogen kæmpestor latin-fan, og de mere festligt solhærgede dele af denne affære har jeg det lidt svært med. Til gengæld kommer Crystal Fighters, som allerede antydet, vidt omkring med deres musik; ja, faktisk så vidt, at det hele ender som en lidt rodet affære.

Alligevel er der altså noget, der fanger. Dels fordi der er passager, der fungerer rigtig godt, men også fordi gruppen helt tydeligt insisterer på at koble nogle genrer, som måske dybest set ikke helt kan bære det. Her dyrkes nogle sammenhænge, som formentlig først og fremmest er tydelige et sted inde i hovederne på Crystal Fighters. Og selvom jeg ikke personligt er med på det hele, så har jeg respekt for musikere, der på den måde insisterer på at præsentere en musikalsk vision, der måske først og fremmest har rod i personlige idiosynkrasier.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA