x

Ghostpoet
Peanut Butter Blues & Melancholy Jam

Ghostpoet: Peanut Butter Blues & Melancholy Jam

GAFFA

Album / Import
Udgivelse D. 14.02.2011
Anmeldt af
Ras Bolding

Ghostpoet byder ind med en lækker titel, der nok kan få tænderne til at løbe i vand hos enhver med alternative smagsløg. Og musikalsk er her da også tale om en udgivelse, der nok sigter efter et mere kræsent publikum, for selvom genfærdspoeten helt tydeligt trækker på en hiphop-baggrund, så er her i højere grad tale om en litterært orienteret hiphop end den, der beskæftiger sig med biler, duller og dollars.

Musikalsk kommer Ghostpoet forbi elementer af jazzet hiphop, slow-motion grime, småklaustrofobisk ambient og sågar en smule electroclash og rock, og mange af de musikalske idéer og lydbilleder har jeg det faktisk rigtig godt med. Der er ofte en mørk og ildevarslende tone, som fungerer rigtig fint.

Alligevel lander jeg på tre stjerner, og hvorfor? Jeg ville helst give fire, men det generer mig, at kombinationen af Ghostpoets let klagende, til tider dovne måde at rappe på, ofte svøbt i dunkle effekter, desværre gør det svært at høre, hvad han egentlig siger. Det er ikke lyden eller det stilistiske udtryk, den er galt med; jeg tror bare det ville have gavnet at trække vokalen lidt længere frem og arbejde lidt mere på at tydeliggøre ordene, for det lader til, at de er tænkt som en væsentlig del af udtrykket.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA