x
Naja Rosa: Paletten, Viborg

Naja Rosa, Paletten, Viborg

Naja Rosa: Paletten, Viborg

Anmeldt af Troels Frøkjær | GAFFA

Naja Rosa er datter af Thomas Koppel og Annisette og har tydeligvis fået musikken ind med modermælken. Naja Rosa har da også selv sunget kor hos Savage Rose gennem flere år. August sidste år udsendte Koppel-junior så sit debutalbum, der blot bar titlen "Naja Rosa".

Musikken er som trådt ud af 70'ernes hashtåger, voldsom, intens, syret, blues, rock og soul, og når man ser Naja Rosa optræde på scenen, er det på mange måder som at se hendes mor i en ung udgave. Hun har en fin kraftfuld og intens stemme, men når lighedspunkterne med moderen er så mange, bliver det også uundgåeligt at sammenligne, og i sammenligning med Annisettes voldsomt stærke stemme og performance kommer Naja Rosa altså til kort.

Paletten i Viborg meldte i baren, at forsalget i aftes havde lydt på i alt 6 billetter! Heldigvis stødte en del flere til arrangementet denne stormfulde torsdag aften, så vi efterhånden var samlet et halvt hundrede stykker ved cafeborde i den lille sal på Paletten, mens der var folkedans i den store sal.

Med sig havde Naja en særdeles velspillende ung trio bestående af Anders Christensen på bas, Anders Holm på trommer og Rune Kjeldsen på guitar. Kjeldsen, der ofte imponerende med sine klangflader og varierede spil, men også de to andre gav virkelig Naja Rosa et fornemt mod- og medspil.

Den smukke "Mountain Of Love" skrev Naja Rosa efter sin far, Thomas Koppels pludselige død, og sangen blev begyndelsen til den plade hun udsendte i august. Derudover fik vi naturligt nok alle sangene fra debutpladen i den fem kvarter lange koncert, der bestemt havde sine højdepunkter, men også afslørede at ikke alt materialet er lige ophidsende.

Vi fik ikke mindre end fire nye sange, hvoraf den sidste af de unavngivne sange endte i et herligt længerevarende  psykedelisk støjhelvede, hvor det havde været helt på sin plads med et par piber sjov tobak. Det leverede de desværre ikke i baren, og vi måtte nøjes med dobbelt-op på peanuts.

Aftenen blev sluttet af med Doors-sangen "Riders On The Storm" fra 1971 og efterlod os med indtrykket af et nyt dansk talent, der stadig står lidt i skyggen af fortiden, men som virker på vej mod sit helt eget udtryk og musikalske ståsted. Det bliver spændende at følge denne rejse.

 

Se flere koncertdatoer med Naja Rosa og køb billetter via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA