x
Treefight For Sunlight: Studenterhuset, Aalborg

Treefight For Sunlight, Studenterhuset, Aalborg

Treefight For Sunlight: Studenterhuset, Aalborg

Anmeldt af Kristian Pedersen | GAFFA

Konklusionen bliver et sted imellem fire og fem stjerner for en gennemgående flot og flere steder fantastisk koncert. Det unge firkløver formår fornemt at distancere sig fra den rene iørefaldende pop, der kendetegner deres i øvrigt så ganske udmærkede debut, "A Collection Of Vibrations For Your Skull", og føjer med stor succes et hidtil ukendt støjende guitarintermezzo om deres ellers luftigt svævende numre.

Den rå indsprøjtning vil måske skræmme enkelte inkarnerede indiekids, men undertegnede hylder ethvert forsøg på udvikling fra plade til live, og i tilfældet Treefight For Sunligt var det lørdag aften i Aalborg en yderst behagelig tilføjelse.

Vi starter ellers i den poppede afdeling med "You And The New World" og "What Became Of You And I" tidligt i sættet. Det dufter af solskin og sommerflirt, og de velkendte dobbeltvokaler lyder godt, om end de i starten virker en smule for lave i forhold til instrumenteringen. Bandet virker dog en anelse fastlåste og løsner ikke for alvor op, hvilket også smitter af på publikum, der ellers tripper lystigt og specielt smiler af den velkendte P3-single "What Became…".

Koncertens fjerde nummer er den småkaotiske "Tambourhinoceros Jam".  Den virker på nuværende tidspunkt ganske malplaceret, men står efterfølgende som det afbræk, der med skiftevis hylende og drømmende guitarer og dundrende trommer løsner bandet op og for alvor skubber liv i forestillingen.

Den leder direkte over i et af koncertens absolutte højdepunkter, albumlukkeren "Time Stretcher", der her fremføres af trommeslager Mathias Sørensen i en dyster, dæmpet belysning.

Og endnu videre til det særprægede Kate Bush-cover, "Wuthering Heights", hvor det er Christian Rohde Lindinger, der er i centrum. Vokalen er imponerende høj uden at blive skinger. Lyset er knaldrødt. Salen er fuld af piften, hylen, smil og et tænkt: "Holder han?". Ja, han gør. Flot.
De støjende guitarer sætter skub i den ellers klaverbårne, let trillende "Riddles In Rhymes", hvor Treefight For Sunlight igen flot cementerer deres sans for detaljen og de små pirrende overraskelser i et ellers let poppet lydbillede.

Den konstante vekslen mellem pop og tilført støj fortsætter i tilpasse doser. I den tempofyldte "Rain Air" sidder de flerstemmige vokalharmonier lige i skabet og skaber et af koncertens få dansable øjeblikke. Imens den lettere psykedeliske "In Your Mind" præges af dyster, aggressiv guitar.

Treefight For Sunlight er stadig et ungt orkester og forholdsvis nye som liveband. Drengene er endnu ikke der, hvor de for alvor åbner armene og suger publikum fast, men de har allerede taget et enormt spring, fra da undertegnede oplevede dem samme sted for mindre end et halvt år siden. Den rå og støjende tilgang til deres fine popperler var en overraskende, men kærkommen, tilførsel i livesammenhæng, uden at bandet mister følingen med udgangspunkter, der fortsat er sansen for finurlige detaljer i et komplekst lydbillede. Således også i den afsluttende ørehænger, "Facing The Sun", der utvivlsomt vil følge mange, opløftede unge koncertgængere ud i nattelivet. Det er også et kvalitetsstempel.   

 

Treefight For Sunlights turné fortsætter til:
17. marts -
 Musikcaféen, Aarhus
18. 

marts - Lille Vega, København
26. maj - Fermaten, Herning

Samme dag som koncerten i Lille Vega giver Treefight For Sunlight også en gratis instore-koncert kl. 13.00 i Stereo Studio, Købmagergade 44, i København.

Køb billetter til de ovennævnte koncerter via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA