x
Justin Bieber: Jyske Bank Boxen, Herning

Justin Bieber, Jyske Bank Boxen, Herning

Justin Bieber: Jyske Bank Boxen, Herning

Anmeldt af Kristian Nygaard | GAFFA

Kender du det, når signalet på fjernsynet pludselig forsvinder, og der bare er sne? Altså den lyd der følger med. Tænk på den og så forestil dig 11.000 skrigende piger, hvis største drøm lige er gået i opfyldelse.

Skrig på skrig
Jyske Bank Boxen ved Herning fik i den grad sin ilddåb fredag aften, da teenagefænomenet Justin Bieber i rollen som kæk marionetfører skruede op og ned for volumeknappen på sine forelskede dukker, så man til tider var bange for, om bygningen ville ramle sammen (og ens hørelse forsvinde).

Et kort pause i en sang - og publikum skreg. Et lille nik med hagen - og de skreg. De skreg og skreg og skreg. Det ville ingen ende tage. Selv under opvarmningen med en ukendt dj skreg de. Der var så mange skrig, at det var til at blive sindssyg over.

Dygtig skuespiller
Og det ER sindssygt, hvordan et par hjemmevideoer på YouTube pludselig kan føre til en verdensturné med kæmpe sceneshow fyldt med dansere, korsangere og vildt laserlys.

Justin Bieber er et tidsfænomen, og rollen som naboens søde dreng spiller han til perfektion.

Han sælges som den jordnære, tilgængelige popstjerne. Drengen alle piger drømmer om at være kæreste med, og under showet talte Justin Bieber flere gange indøvet til sine fans som ved nummeret "One Less Lonely Girl en halv time inde i koncerten:

"Er der nogle singlepiger?"

"Jaaaaaaaaaa!"

"Er der nogle ensomme piger?"

"Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!" lød det igen og igen, før en udvalgt fan kom op på scenen og fik overrakt en buket blomster af sit idol. Ikke et øje var tørt, og hysteriet nåede nye højder, da Justin Bieber under sin sang samtidig rørte forsigtig ved pigens kind.

Stemmen er i overgang/i forfald
Nu er det med teenagere af hankøn, at deres stemme på et tidspunkt går i overgang. Det er også hændt Justin Bieber, hvilket medierne har skrevet heftigt om de sidste mange måneder. Der spørges: Kan fænomenet bevare sin status, når nu den blide barnestemme er væk?

Ud fra aftenens præstation virker det ikke sådan. Når ikke numrene blev udført playback, tydeligst i de to åbingsnumre "Love Me" og "Bigger", kom den let hæse skærebrænderstemme frem, og der skal han kun være glad for, at fansene næsten overdøvede lyden fra scenen.

Justin Bieber sprang mellem playback og live, og havde man overværet koncerten med lukkede øjne (hvis nu man var blind for eksempel), kunne man fristes til at tro, at der havde været to sangere på scenen: Gamle blide Justin og nye knap så blide Justin.

Kynisk gennemført
Men nu ikke kun det negative. Selvom man i løbet af den halvlanden times lange koncert cirka mellem hvert andet nummer blev udsat for stemningsdræbende (i teorien, for publikum skreg konstant, red.) pausesnak og hjemmevideo på storskærm, så var det noget af show, den (igen) kun 17-årige verdensstjerne præsterede.

Som en lille wannabe Michael Jackson moonwalkede han fra første nummer fra side til side igennem tre forskellige kostumer med tilhørende kulisseskift fra storbytema til luftballon og hjerter, så der hele tiden var noget at skrige over.

Nærmest kynisk gennemført leverede han varen, så man ikke er i tvivl om, at de såkaldte "Beliebers", trods et ligegyldigt kormedley halvvejs i koncerten og en uheldig fremførelse af Run DMC/Aerosmiths "Walk This Way" (hvor stemmen knækkede fuldstændig over), havde en fantastisk aften.

Vi andre må hjem og hvile ørerne.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA