x
RM Hubbert: VoxHall, Aarhus

RM Hubbert, VoxHall, Aarhus

RM Hubbert: VoxHall, Aarhus

Anmeldt af Ole Rosenstand Svidt | GAFFA

Skotske Mogwai er for tiden på en Europaturné, der onsdag ramte Store Vega i København og dagen efter VoxHall i Århus. GAFFA anmeldte koncerten onsdag, men undertegnede overværede i civil torsdagens koncert i Århus og fik straks trang til at anmelde opvarmingsnavnet RM Hubbert, der viste sig at være en positiv overraskelse.

RM Hubbert kommer ligesom Mogwai fra Glasgow og spiller ligesom dem instrumentalmusik med et umiskendeligt vemodigt skær, men dér stopper lighedspunkterne også. For hvor Mogwai excellerer i regulær rock med både pompøse og støjende indslag, spiller RM Hubbert på spansk guitar med tydelig inspiration fra flamenco-musikken.

RM Hubbert er en fremragende guitarist og formåede at sprede en fredfyldt, let melankolsk stemning med sit elegante fingerspil, som sine steder var hurtigt og temperamentsfuldt, andre gange nænsomt og antydningsvist. Oven i det viste han stor fornemmelse for guitarens evner som slagtøjsinstrument med sine meget virkningsfulde, inciterende slag på guitarkroppen på de helt rigtige steder. Ikke helt ulig et navn som José Gonzalez, der også har et godt greb om den spanske guitar og dens melankolske og længselsfulde potentiale.

Den fine og nuancerige musik var noget af en kontrast til RM Hubberts fysiske fremtoning med masser af tatoveringer og en pænt sagt robust kropsbygning, og også til hans mange kommentarer mellem sangene. RM Hubbert fortalte med klingende skotsk dialekt om sine forældres død og om sine depressioner, så man blev helt tung om hjertet, men han understregede, at musikken for ham havde en stor terapeutisk funktion. Til det må man sige, at musikken gør fyldest på flere niveauer, for i sig selv – uden den smertefulde baggrundshistorie – er den ganske smuk.

Desværre druknede en del af RM Hubberts lavmælte musik i snak fra det utålmodige publikum, men han fortjener en chance. Han har udgivet det fine album "First & Last" og kan ifølge sin hjemmeside bookes gratis (!) til at spille i dit eget hjem, bare du betaler transport og giver en middag. Rigtig god fornøjelse!

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA