x
Daedelus: Bespoke

Daedelus
Bespoke

Daedelus: Bespoke

GAFFA

Album / Ninja Tune
Udgivelse D. 04.04.2011
Anmeldt af
Jesper Buhl

Daedelus er den Los Angeleske elektroniske scenes veklædte dandy, og med Bespoke har han tilsyneladende trukket dandy-livsstilens intellektuelle overskud med over i musikkens verden. Bespoke er nemlig en uregerlig størrelse, som nægter at indordne sig under genrebegreber, hvilket uden tvivl er modigt, men også en satsning, der ofte betaler sig.

Efter en lidt uskarp start med det let irriterende Brazil-filterhouse-indie-pop-agtige nummer Tailor-Made lægges niveauet højt med Sew, Darn Mend og ikke mindst den fænomenale, L.A.-solbeskinnede beat scene-perle Penny Loafers og den uregerligt jazzede tv-tema-sang Suit Yourself.

Det er let og helt enormt lækkert at fare vild i Daedelus' myriader af musikalske om- gen- og afveje, hvor man kun lige når at undre sig over et lidt for fersk latin-groove, inden man forstår, at det skulle bruges som kontrast til denne eller hin eksplosion af rytmisk vanvid af den helt vildt glade slags. Med andre ord er det en stor og til tider en smule forvirrende fornøjelse at lade sig overvælde af Daedelus' organiske og mangefacetterede, men hyperopklippede, iørefaldende, men avantgardistiske excesser, skræddersyet til at tage dig med bukserne nede.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA