x
Steve Earle: I'll Never Get Out Of This World Alive

Steve Earle
I'll Never Get Out Of This World Alive

Steve Earle: I'll Never Get Out Of This World Alive

GAFFA

Album / Playground Music
Udgivelse D. 25.04.2011
Anmeldt af
Finn P. Madsen

For en musikkender kan det høres med det blotte øre. Steve Earle er med sit nye album I'll Never Get Out Of This World Alive havnet i kløerne på mesterproduceren T-Bone Burnett (Robert Plant/Alison Krauss, Elvis Costello, John Mellencamp). Ingen kan som ham få et instrument til at stå så klokkeklart og autentisk i lydbilledet. Allerede fra de første toner på den dejligt vuggende åbner Waitin' On The Sky afsløres en af Burnetts specialiteter, et lydbillede mættet med tremolo-effekt. Men der skal selvfølgelig mere til.

Med en kunstner som Earle er der ingen slinger i valsen. Han har både sangene og den stil, der skal til. Den habile sangskriver deler generøst ud af sine specialiteter, lige fra bluegrass (Little Emperor), over roots (The Gulf Of Mexico, Molly-O) til de betagende ballader (Every Part Of Me, Lonely Are The Free), der bliver skudt sikkert i mål, men også kører lidt meget på rutinen.

Burnetts produktion kulminerer derimod på den enestående rhythm'n'blues-påvirkede Meet Me In The Alleyway, hvor møgbeskidt mundharmonika, rumlende trommer og vignetter af guitar læsset med rumklang gør sig uhørt medrivende. Lidt nytænkning bliver der også plads til på den drømmende This City, hvor legenden Allen Touissaints blæserarrangement løfter sangen op på drømmestadiet. I'll Never Get Out Of This World Alive lyder bekendt, hvor Steve Earle holder formkurven gående 25 år inde i karrieren.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA