x
The Late Great Fitzcarraldos: The Late Great Fitzcarraldos

The Late Great Fitzcarraldos
The Late Great Fitzcarraldos

The Late Great Fitzcarraldos: The Late Great Fitzcarraldos

GAFFA

Album / A:larm Music
Udgivelse D. 02.05.2011
Anmeldt af
Erik Barkman

Medlemmerne af The Late Great Fitzcarraldos har også markeret sig i orkestre som moi Caprice og I Got You On Tape. Men sammen kan de noget særligt. Det var tydeligt allerede på debut-ep'en fra sidste år, hvis fusion af indiepop, blåøjet soul og caribisk calypso udløste et væld af rosende superlativer, ikke mindst fra kollegerne i Efterklang.

Nu er albumdebuten her så. De fire sange fra 2010-ep'en udgør også rygraden her, hvor de optræder som tracklistens nummer 1, 3, 4 og 5. Et påfaldende valg, men det giver mening, når man hører albummet: Ep-sangene står simpelthen stærkest i billedet.

The Late Great Fitzcarraldos' eksotiske indiepop er stadig et charmerende bekendtskab, og de nye sange udvider horisonterne. So You Wanna Go Down? lyder som et japansk synthpop-hit fra firserne, mens Hanging Upside Down dufter lidt af både Yazoo og 10cc. Fællesnævneren er et luftigt lydbillede, Tobias Buchs fine falset og Jakob Millungs udsøgte bas. Man kan være i tvivl om, hvor mange gode sange, trioen egentlig har i sig, men her og nu holder det.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA