x
Foo Fighters: Wasting Light

Foo Fighters
Wasting Light

Foo Fighters: Wasting Light

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 11.04.2011
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Efter afstikkeren bag kedlerne med Them Crooked Vultures er Dave Grohl tilbage hos Foo Fighters, som på deres syvende studiealbum har allieret sig med en vis hr. Butch Vig, der producerede et ganske succesfuldt album for en helt tredje Grohl-konstellation tilbage i 1991. Det er der kommet en absolut vellydende og hårdtslående guitarplade ud af.

Allerede fra åbningsfuldtræfferen Bridge Burning buldrer og tonser albummet støt derudad med bundsolid tung rock og rul, som man efterhånden har lært at forvente det af bandet. Dog ryger hatten af for den overraskende hårde og bidske White Limo, der viser nye og mere aggressive sider af kvintetten.

Der rockes hårdt, og Grohl synger stadig med brølende autoritet, ligesom der bydes på en overflod af gedigne guitarriff og en god portion store og fængende syng-med-omkvæd. Særligt den smittende These Days, der bider sig godt og grundigt fast allerede under første gennemlytning, burde kunne sikre fællessang på Refshaleøen til juni.

Ud over førnævnte kradsbørstige White Limo og den indædte ballade I Should Have Known, der har den gamle Nirvana-band buddy, Krist Novoselic, med på bas, er der ikke de store overraskelser på albummet, men på den anden side skal man ingenlunde kimse ad et godt gammeldags rockalbum uden pis, og det er lige, hvad Wasting Light er. Nye lyttere roligt kan stige på her, mens gamle fans næppe bliver skuffede. Foo Fighters anno 2011 har på ingen måde sænket paraderne og matcher ubesværet deres fineste stunder.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA