x
Tune-Yards: W H O K I L L

Tune-Yards
W H O K I L L

Tune-Yards: W H O K I L L

GAFFA

Album / 4AD
Udgivelse D. 18.04.2011
Anmeldt af
Pelle Sonne Lohmann

Udtrykket er blevet en smule mere strømlinet på amerikanske Tune-Yards' andet album, men heldigvis er legesygen, kompromisløsheden og hittepåsomheden i vid udstrækning bevaret. Indspilningerne har i modsætning til sidst fundet sted i et rigtigt studie, og kvinden bag, Merrill Garbus, har tilmed denne gang allieret sig med bassisten Nate Brenner, men tilgangen til stoffet er stadig særdeles farverig og resultatet ditto spraglet, kaotisk og altomfavnende.

De afrikanske rytmer lurer stadig lige under overfladen på de fleste skæringer og træder indimellem iørefaldende frem, som det er tilfældet på Bizness, der med en heftigt gyngende basgang og lækkert vokalarbejde er albummets absolut mest forrygende nummer.

I det hele taget er Merrill Garbus' pudsige stemme, der skiftevis aer og snerrer og hele tiden genopfinder sig selv, et enormt aktiv og et væsentligt omdrejningspunkt på et rodet album, der på trods af sit lidt ujævne format er ret så uimodståeligt, når det for alvor syder og sprutter af kreativt overskud – og det gør det tit.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA