x
Orka: Oro

Orka
Oro

Orka: Oro

GAFFA

Album / VME
Udgivelse D. 18.04.2011
Anmeldt af
Ras Bolding

Oro er andet album fra den færøske gruppe Orka, og en god del af musikken er skabt ved hjælp af lydmaskiner designet af gruppens medlemmer, bl.a. ud fra landbrugsværktøj og andet godt. Og skulle der nu sidde en enkelt læser derude eller to og tænke Einsturzende Neubauten, så er der nok noget om snakken. I hvert fald kan Orkas lyd godt minde lidt om den, man finder hos især det senere Einstürzende Neubauten, parret med en smule Kaizers Orchestra og lidt smag af melankolsk folkemusik.

I det hele taget er der en lidt længselsfuld og melankolsk tone over de fleste af numrene på Oro, hvilket fungerer godt i mine ører. Vokalen bevæger sig ofte i retning af det klagende, og de hjemmelavede lydmaskiner står også typisk for en noget ulmende klang.

Man fornemmer bestemt en solid inspiration fra f. eks. Einstürzende Neubautens senere år, men jeg synes også samtidig, at Orka sætter en egen musikalsk identitet i spil, og det er prisværdigt. Både folk med hang til alternativ rock, til mørk electronica eller goth burde kunne være med her.    


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA