x
John Vanderslice & The Magik Magik Orchestra: White Wilderness

John Vanderslice & The Magik Magik Orchestra
White Wilderness

John Vanderslice & The Magik Magik Orchestra: White Wilderness

GAFFA

Album / Dead Oceans
Udgivelse D. 17.04.2011
Anmeldt af
Espen Strunk

Det er ikke hver dag, man i populærmusikalsk regi støder på samme poetiske konsistens som på dette ottende fuldlængdeudspil fra 43-årige Vanderslice; født i Gainesville, Florida, tilsyneladende opflasket på en cocktail af 1800-talspoesi og kvalitetspop og med en faible for David Lynch. Lyder det som et interessant bekendtskab? Well, det er det også.

Musikalsk opfindes ingen dybe tallerkner; der er tale om klassisk singer/songwriter-håndværk i skrabet analog udførelse, her ikke forstået på den måde at Vanderslice forfalder til generiske formler og greb, snarere blot at sangfortællingen træder i forgrunden for den klædeligt underspillede levering, hvor akustisk guitar og basisbacking af klaver og trommer smukt suppleres af det medvirkende, klassiske ensemble.

Teksterne gennemsyres af en fornemmelse for klassisk lyrik - Coleridge og Blake er blandt inspirationerne - og er en femstjernet fornøjelse i egen ret. "Sun shines on the Gaza strip / smiles on the back alleys of Madrid"...tja, hvad kan man sige til sådan en åbningslinje?


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA