x
Micachu & The Shapes and The London Sinfonietta: Chopped & Screwed

Micachu & The Shapes and The London Sinfonietta
Chopped & Screwed

Micachu & The Shapes and The London Sinfonietta: Chopped & Screwed

GAFFA

Album / Playground
Udgivelse D. 18.04.2011
Anmeldt af
Simon Christensen

Åbningen State Of N.Y. er et fantastisk klaustrofobisk og ubehageligt bekendtskab – et glimrende symbol på dette albums genialitet – et gennemkomponeret nummer, som spænder bro mellem det skolede og helt utæmmede, som den unge Micachu alias Mica Levi også var garant for på den mere legende debut Jewellery fra 2009.

Chopped & Screwed er indspillet live med The London Sinfonietta og har karakter af at være et uhyggeligt soundtrack i Se7en, Hitchcock- eller David Lynch-stil. I længden vover Levi sig dog ikke derud, hvor formen brydes op, og selvom der går atonale strøg på tværs af lærredet, så er det stadig en fast ramme, og den moderne klassiske inspiration fremstår mest som en overfladebehandling.

Freaks flitrer med elektronisk minimalisme, mens Average er et uforudsigeligt ekkolod, tordenpauker, truende violiner og Micachus skizofrene stemme, der afmægtigt knækker, når hun skifter register. Samlet er lyttevenligheden gående mod afskyelig, men til gengæld kan du skræmme din udkårne fra vid og sans! Chopped & Screwed er ikke et album, der har kraft nok til at bevise andet end Levis musikalske mod.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA