x
I'm From Barcelona: Forever Today

I'm From Barcelona
Forever Today

I'm From Barcelona: Forever Today

GAFFA

Album / EMI
Udgivelse D. 18.04.2011
Anmeldt af
Simon Christensen

Det utraditionelt store svenske orkester I'm From Barcelona tæller 27 medlemmer, hvilket nok er mere forceret end konstruktivt og skaber problemer for produktionen. Man forestiller, at det er verdens mest besværlige opstilling til at lave en nordisk version af Polyphonic Spree-klassen, folkemusikkens blæserarmé og elektrisk indiepop.

På sit tredje album Forever Today vinder gruppens centrale figur Emanuel Lundgren alligevel på den lange bane, fordi melodierne er af fortrinligt svensk håndværk. Undertiden er Barcelona gradios, slagkraftig og funktionel, men mest er gruppen harmonisk, melodiøs og catchy med en underspillet folkrock-tone; i udpræget stil som Efterklang på Always Spring, som Kissaway Trail på Can See Miles og formfuldendt Arcade Fire powerpop på Dr. Landy og Battleships.

I længden skal man dog indstille sig på, at det går op i kordag, klokkespil og syng-med-slagere, men hvis det ikke lyder afskrækkende, så kan man enten søge hjælp eller vedkende sig denne uskadelige sindslidelse, som monsteret fra Jönköping lider af.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA