x
Emmylou Harris: Hard Bargain

Emmylou Harris
Hard Bargain

Emmylou Harris: Hard Bargain

GAFFA

Album / Warner
Udgivelse D. 26.04.2011
Anmeldt af
Finn P. Madsen

"I can still remember every song you played/Long ago when we were younger and we rocked the night away/How could I see a future there/Where you not would grow old". Emmylou Harris' nye langspiller åbner himmelsk med The Road og et længselsfuldt tilbageblik på hendes mentor, Gram Parsons. Tabet over country-legenden og læremesteren er hun aldrig kommet sig helt over. Countryens 64-årige chanteuse har dog med ynde ført ånden af deres korte samarbejde videre og formået at gå i sit eget spor.

Sådan er det også med Hard Bargain, der dog emmer mere af poprock end country. Det spirende producertalent Jay Joyce (Patty Griffin, Cage The Elephant) får det lille band, bestående af ham selv, Harris og multimusikeren Giles Reves til at yde det maksimale. Produktionen er det tætteste, vi kommer på samarbejdet med Daniel Lanois omkring milepælen Wrecking Ball. Det fyldige lydbillede klæder Harris' sange, der ikke altid har slået helt til, hvis de har stået for afklædte. På Home Sweet Home, Goodnight Old World og Lonely Girl maler Harris med lyrisk skønhed, hvor hendes aldeles fremragende vokal hæver sangene op til de rene drømmecollager.

Følsomheden bliver tilsidesat for en stund på de to cool-rockende New Orleans og Six White Cadillacs, inden Harris igen lader melankolien råde og mindes veninden, den afdøde Kate McGarrigle på den hjertevarme Darlin' Kate. Hard Bargain er det tætteste, Harris kommer på mainstream, hvor country-rødderne indimellem synes ladt lidt for meget i stikken. Men hvad gør det, når man har en stemme, som kan synge det hele hjem.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA