x
Raphael Saadiq: Stone Rollin'

Raphael Saadiq
Stone Rollin'

Raphael Saadiq: Stone Rollin'

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 18.04.2011
Anmeldt af
Sohail Hassan

Raphael Saadiq har altid flirtet med den rå funky rock-lyd. Rock-indflydelserne har været tydelige på Lucy Pearl-pladen og på alle tre af hans soloprojekter. Hans sidste album, der blev hyldet til skyerne og nomineret til årets album af iTunes, rendyrkede den gamle originale Motown-sound. På det nye album er det lige dele soul og klassisk rock'n'roll fra dengang, der ikke var så langt mellem de genrer.

Multikunstneren har selv skrevet, produceret og spillet det meste på samtlige numre. Albummet er indspillet i hans eget indspilningsstudie med gamle mikrofoner, forstærkere og andet autentisk isenkram for at få den skramlede og smadrede rå lyd, som albummet har. Et meget rendyrket og gennemført værk.

Manden, der nægter at blive en kliché, fortæller selv, at titlen hentyder til at rulle terninger og tage chancer. Der er dog en temmelig lang vej fra den r&b og neo-soul, som var hans varemærke. Ikke alle vil være med på hans nostalgitrip og hyldest til Chuck Berry-soundet.

Albummet emmer unægteligt af Raphael Saadiqs evne til at skrive gode sange og øre for melodier. Titelnummeret, Heart Attack og Good Man er gode eksempler på dette. Der er dog ikke nogen numre, som når det bedste fra forrige album, og den smadrede indspilnings-lyd er ikke nødvendigvis et plus.

Raphael skal have ros for ikke at være kedelig eller forudsigelig. Han er en rullesten og samler ikke støv, men han må godt vende tilbage til nutiden snart.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA