x
Beatsteaks: Boombox

Beatsteaks
Boombox

Beatsteaks: Boombox

GAFFA

Album / Warner Music
Udgivelse D. 27.04.2011
Anmeldt af
Erik Barkman

At høre Beatsteaks' indspilninger er som at bladre i kvintettens pladesamling. Dér, ved siden af postpunken, finder vi Clash- og Rancid-albummene. Lidt længere fremme står de kradsbørstige hardcore-plader, hvor dissonante guitarriff råber om kap med hæse ølstemmer. Og ovre i hjørnet gemmer firserrocken sig, fra Don Dixon til The Smiths.

Beatsteaks hylder deres helte med stor musikalsk tæft. Deres talent rækker mageligt til samtlige de stiløvelser, de kaster sig ud i, fra Huey Lewis-agtige Milk & Honey til arrigt oi!-punkede Behaviour. Vel er det eklektisk på 90'er-måden – tænk f.eks. Smash Mouth – og vel er det ikke videre fashionabelt. Men det er en stærk og charmerende buket sange, tyskerne deler ud af på deres sjette album.

Alligevel efterlader Boombox en lidt fad smag i munden. Hvorfor stiller Beatsteaks sig tilfredse med at dyrke fortidens frontløbere, når de har talentet til selv at vise vejen frem? Tysk mainstream-rock skriger på fandenivoldske fanebærere, og Beatsteaks burde kunne løfte opgaven.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA