x
The Sounds: Something To Die For

The Sounds
Something To Die For

The Sounds: Something To Die For

GAFFA

Album / Warner Music
Udgivelse D. 30.03.2011
Anmeldt af
Erik Barkman

Hjemmestudiet er et farligt sted for etablerede bands. Idéen er tillokkende: Farvel til tikkende taxametre og emsige producere, goddag til kunstnerisk frihed og kaffehygge. Men i praksis kræver det en enorm selvjustits at undvære deadlines og neutrale ører. Ofte bliver resultatet overgjort, fordi alle idéer kan realiseres, og fordi der ikke er nogen til at stoppe musikere i selvsving.

Tag for eksempel svenske The Sounds' fjerde album. De senere år har new wave-nostalgikerne flirtet stadigt heftigere med synthpop og firser-beats, og på Something To Die For bliver forholdet fuldbyrdet. Det er en uhellig alliance, svenskerne har indgået. Især åbnerne It's So Easy og Dance With The Devil lyder som en krydsning mellem Daft Punk og Ace Of Base, og med al respekt for franskmændene er det præcis så slemt, som man skulle tro. Stivbenet, renskuret og livløst.

Something To Die For er en festinvitation i album-form, og tak for den. Desværre skal jeg noget virkelig vigtigt den dag. En familiekomsammen eller sådan. Næste gang, ikke?


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA