x
F.U.K.T.: Falling

F.U.K.T.
Falling

F.U.K.T.: Falling

GAFFA

Album / Universal Music
Udgivelse D. 18.04.2011
Anmeldt af
Ras Bolding

For et par år siden slog F.U.K.T igennem som live-orienteret drum'n'bass-projekt, og nu er gruppen tilbage med nyt album, der fortsætter efter samme overordnede strategi, men denne gang med dubstep som fokus snarere end drum'n'bass, og det virker jo lidt vel kalkuleret, nu hvor dubstep velsagtens efterhånden er blevet regulær mainstream-genre. Men fred nu være med det.

Falling befinder sig i den mørkere ende af dubsteppen, og tonen slås da også an med åbningsnummeret De Levendes Larm, der sampler von Triers Riget, mens Farligt, med gæsterap af Bai D, byder på kontant politisk kritik. I forhold til de håndspillede elementer, så er det nok mest trommerne, der gør opmærksom på sig selv i den henseende, da den karakteristiske wobble-bas, der jo i høj grad udgør dubstep-musikkens egentlige fundament, ikke sådan lige lader sig eftergøre på elbas.

Det betyder, at i mange henseender lyder F.U.K.T egentlig som regulær dubstep - de håndspillede elementer gør ret beset ikke den store forskel. Men til gengæld er der gode passager undervejs, især når gruppen leger med stemninger som f. eks. på førnævnte De Levendes Larm, eller på den let science-fiction-lydende Chipop.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA