x
Architecture In Helsinki: Moment Bends

Architecture In Helsinki
Moment Bends

Architecture In Helsinki: Moment Bends

GAFFA

Album / Modular Recordings
Udgivelse D. 20.04.2011
Anmeldt af
Jesper Buhl

Architecture in Helsinki, som selvfølgelig kommer fra Australien, har skruet lidt ned for tosserierne og op for firserpoppen, electropoppen og ikke mindst de storladne melodigrandprix-tricks. Tjek for eksempel den tropicalia-poppede albumåbner Desert Island, som faktisk fungerer ganske udmærket på trods af en stærkt ulovlig synth-panfløjte, som bliver ved med at dukke op.

Generelt byder Moment Bends på ganske fine popsange iklædt aldeles uforskammede produktioner. Dog bliver melodien på Sleep Talkin' lidt vel musical-agtig fra tid til anden. Helteguitarerne er til gengæld meget skægge. Visse numre læner sig lidt vel kraftigt op ad deres forbilleder. Eksempelvis skylder Escapee helt sikkert The Cure en bajer, og Communards dukker op flere steder.

Det er dog ikke pladens største problem. Det er nemlig manglen på chutzpah til at danne kontrast til de artige pop-sange, som ofte synes at bygge på en hob af temmelig gennemtravede klichéer fra det musikalske overdrev, hvor den gode smag aldrig står i vejen for at bruge et billigt trick.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA