x
Dakota Suite og Emanuele Errante: The North Green Down

Dakota Suite og Emanuele Errante
The North Green Down

Dakota Suite og Emanuele Errante: The North Green Down

GAFFA

Album / Lidar Productions
Udgivelse D. 31.03.2011
Anmeldt af
Ras Bolding

Nåja, det lyder måske lidt voldsomt, men sagen er den, at her er tale om ambientmusik med døden som inspirationskilde, eller snarere med et specifikt dødsfald, en bekendt af de involverede musikere. Titlen, The North Green Down, er navnet på et sted af betydning for musikerne bag projektet og deres nu afdøde veninde, og albummet er tænkt som en meditation over tabet af denne såvel som en hyldest til selv samme.

Musikalsk befinder vi os, albummet igennem, i den mere dvælende ende af det musikalske spektrum, hvilket måske ikke kommer som nogen overraskelse. Elektronik, guitarer, cello og fløjte frembringer tænksomme og meditative stemninger af den slags man f. eks. kender fra underlægningsmusik til dokumentarudsendelser på tv. Eller som man ville kunne finde på det lokale musikbibliotek, arkiveret som new age.

Der er intet overraskende over denne musik, og da slet ikke hvis man er bekendt med genrer som ambient og new age, men det lykkes for musikerne at skabe flere gode tyste passager undervejs, og derfor klemmer jeg mig op på de fire stjerner.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA