x
Dodo: Dodo Benny Bossa

Dodo
Dodo Benny Bossa

Dodo: Dodo Benny Bossa

GAFFA

Album / EMI Music
Udgivelse D. 26.04.2011
Anmeldt af
Ivan Rod

Hverken Dodo eller Benny Andersen behøver nogen nærmere præsentation.

Man kan af samme grund nøjes med (som brugerinfo) at sige, at Dodo Benny Bossa er en cd, hvorpå sangerinden Dodo versionerer sangskriveren Benny Andersens berømmede Svante-viser og tilsætter disse et grundelement af bossa nova. Netop det. Og hverken mere eller mindre.

Der er dog ved versioneringer, at man (som bruger) gerne vil have andet og mere end blot versioneringer. Og vel får man på Dodo Benny Bossa en gang bossa ind over Svantes viser. Men… ikke meget mere. Væk er det oprindelige, klædeligt groteske, som sangeren Povl Dissing tilførte viserne. Tilbage er bare en jazzet, meget, meget pæn gang high-lights fra Svantes liv.

Netop det pæne er anken over Dodo Benny Bossa. Viserne bliver i Dodos versionering alt for ufarlige, kedelige, en-dimensionelle. Man fornemmer nok, at Dodo har en kærlighed til Benny og Svante og bossaen. Men man fornemmer ingen tvingende nødvendighed, når man lytter til kombinationen. Uanset, at sange og musik teknisk set er godt gennemarbejdet, er der et strejf af noget ligegyldigt over Dodo Benny Bossa.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA