x
Nouvelle Vague: Couleurs Sur Paris

Nouvelle Vague
Couleurs Sur Paris

Nouvelle Vague: Couleurs Sur Paris

GAFFA

Album / Universal Music
Udgivelse D. 25.04.2011
Anmeldt af
Jesper Buhl

Advarsel: Denne anmelder finder konceptet bag Nouvelle Vagues musik decideret åndssvag. Kan man godt lide cheesy listening-covers af postpunk og new wave-sange, bør man lægge et par stjerner eller tre til nedenstående bedømmelse.

Allerede da de første toner fra albumåbneren Voilà Les Anges rammer denne anmelders ører, pirkes der vedholdende til hans indrømmet også ganske veludviklede irritationscenter i hjernen. Det er ganske enkelt ubegribeligt, hvad verden skal med et band, der spiller poppede, artige versioner af new wave-, punk- og postpunk-hits. Især ikke, når hitsene i denne omgang består af numre fra den franske scene, som må formodes at være relativt ukendte for de fleste musikfans uden for Frankrig. Dog er Sandy Sandy meget fint country-præget, hvilket virker forfriskende, men sjældent har et nummer med en titel så beskidt som Putain Putain lydt så renskuret.

Bevares, der er da i princippet ikke noget galt med bandets gnidningsfri, let jazzede, let bossa nova-prægede, tresser-light pop-arrangementer, men der mangler ganske enkelt nerve og en vedkommende energi, der fortæller lytteren, hvorfor det er relevant at høre gruppens behagesyge toner andre steder end i en elevator. Den eneste kobling til (post-)punkmusikken, de laver covers af, må være, at hvor punken var skabt af vrede, skaber denne gang ligegyldigt bræk vrede hos folk med ambitiøse ører.

Bonusinfo: Nouvelle Vague spiller i Vega d. 26/4.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA