x
Acorn Falling: Cabinet Of Curiosities

Acorn Falling
Cabinet Of Curiosities

Acorn Falling: Cabinet Of Curiosities

GAFFA

Album / VME
Udgivelse D. 28.04.2011
Anmeldt af
Ras Bolding

Hjernen bag Acorn Falling er Lars Kivig, som nogle måske vil kende fra dunkelrock-gruppen My Beloved, der gennem en årrække har spøgt i undergrunden. På albummet Cabinet Of Curiosities spøger Kivig videre, denne gang bl.a. i selskab med Thomas Wydler og John Contreras fra henholdsvis Nick Cave And The Bad Seeds og Current 93.

Og det med spøgeriet er ikke nogen upassende metafor, for her er tale om instrumental stemningsmættet og overvejende ambient-klingende musik, der ville passe fint til gyserfilm om forladte herregårde eller midnatsmørke skove, komplet med ulmende elektronik, triste cellotoner, sørgmodig saxofon og sågar tungsindigt kirkeorgel. Som den opmærksomme læser måske fornemmer, så befinder vi os her langt fra feel-good og wellness. Og tak for det, egentlig, for Kivig og hans medsammensvorne har godt tag på det musikalske mørke.

Selvom stemningen er dyster albummet igennem og tempoet dvælende, så synes jeg alligevel, der er variation i musikken. I passager kan man bestemt godt fornemme My Beloved, mens andre numre bevæger sig i retning af noise, og andre igen vækker minder om Tangerine Dreams tidlige år. Så nok er det tungt, men kedeligt bliver det ikke.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA