x
Paper : Pop Revo, VoxHall, Aarhus

Paper , Pop Revo, VoxHall, Aarhus

Paper : Pop Revo, VoxHall, Aarhus

Anmeldt af Nicholai Friis Pedersen | GAFFA

Med en stramt velspillet, energisk og fremragende koncert satte det svenske band Paper, som på to anbefalelsværdige plader blander eksplosive elementer fra punk og postpunk med repeterende krautrock-passager, for alvor gang i Pop Revo 2011. Koncerten var en velkommen mavepuster efter Goodiepals forelæsning og Sleep Party Peoples drømmeunivers.  

Pop Revo-kending

Setuppet bestod af vintage synths og samples, leveret fra en legendarisk Emax-sampler, ultra-præcist og sublimt trommespil og massiv, hjerneborende guitar, vekslende mellem støj og fængende riffs. Det elektroniske input blev leveret af forsanger Calle Olsson, mens guitar og trommer blev varetaget af de to medlemmer af krautrock-bandet Audionom, som udgør de sidste to tredjedele af Paper.

Calle Olsson er desuden tidligere kendt i Pop Revo-sammenhæng, da han både med sit andet band The Bear Quartet og soloprojektet Paddington DC har spillet på festivalen før. Som de tidligere år så gjorde han rigtig god figur, og til trods for at energiniveauet fra starten var højt, mistede koncerten aldrig intensitet og nerve.

Hardcore punk og new wave

Tværtimod kulminerede den i en fantastisk version af den episke "Strider" fra debutalbummet "An Objekt", hvor referencerne til kraut stod tydeligst frem. Hardcore punk kom vi også forbi, mens new waven blev hyldet med "Hold On Me" fra den nye plade "Mischmasch" – et fint bud på det bedste New Order-hit, New Order aldrig har skrevet eller spillet.

Dog var det i de numre, hvor bandet blander referencerne sammen, at koncerten fungerede bedst. Og ud over førnævnte "Strider", var numre som "Built The System" og "She's Got Lard" episke højdepunkter i en koncert, hvor musisk dygtighed gik hånd i hånd med energi og ambition.     


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA