x
Lyhne//Foss: Lyhne//Foss

Lyhne//Foss
Lyhne//Foss

Lyhne//Foss: Lyhne//Foss

GAFFA

Album / $coOp Records
Udgivelse D. 01.05.2011
Anmeldt af
Jesper Buhl

Idéen med at lave popmusik, der udspringer af dubsteppens univers er i princippet rigtig god. Desværre er det ofte sådan, at når folk gør det, så tager de fat i de mest genkendelige elementer ved dubsteppen, sådan som mange kender den i dag, nemlig wobble-bassen og halfstep-beatet. Det er ærgerligt, for det er kun to af ekstremt mange muligheder, dubsteppens rummelige lydunivers tilbyder.

Desværre er det også de to elementer, Lyhne//Foss tager fat i på deres selvbetitlede ep. Sangene er i og for sig fine nok, og teksten til Last Night er ret godt skåret, mens åbneren It's Like A War byder på temmelig ud i papskårne metaforer. Iben Foss synger godt, og Mathias Lyhnes produktioner har også sine kvaliteter, den ovennævnte fokus på de mere kedelige og åbenlyse dubstep-genretræk til trods, men man savner noget subbas til at give den lyse vokal og mellemtone-wobbleriet noget krop.

Lyhne//Foss er ikke dårlig. Den formår bare heller ikke for alvor at engagere lytteren. Dertil er idérigdommen ikke helt stor nok.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA