x
Lamb: 5

Lamb
5

Lamb: 5

GAFFA

Album / www.lambofficial.com
Udgivelse D. 05.05.2011
Anmeldt af
Ole Rosenstand Svidt

Efter otte års albumpause og mellemliggende soloprojekter er Lamb alias sangerinde og guitarist Lou Rhodes og keyboardspiller og programmør Andy Barlow tilbage med deres femte album. Denne gang på eget selskab og med et album finansieret af deres fans' forudbestillinger.

Musikalsk er der ikke sket meget siden sidst. Lamb opererer stadig i spændingsfeltet mellem Lou Rhodes' blide, ganske let hæse og meget smukke stemme, de folk-orienterede melodier og Andy Barlows synths, synkoperede beats og dybe basgange, ofte i vuggende eller skæve taktarter, der kræver koncentration på dansegulvet. Musikken har sine steder fået et anstrøg af dubstep, eksempelvis på den forholdsvis hårdtpumpede Strong The Root, et af albummets højdepunkter.

Lamb er dog vanen tro også leveringsdygtige i fornemme ballader, eksempelvis den strygerbelagte og helt beat-løse The Spectacle og Damien Rice-duetten Back To Beginning. At lytte til 5 er som at få et brev fra to gamle venner, der ikke har genopfundet den dybe tallerken, men lever og har det godt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA