x
Kloster: The Waves And Winds Still Know His Voice

Kloster
The Waves And Winds Still Know His Voice

Kloster: The Waves And Winds Still Know His Voice

GAFFA

Album / VME
Udgivelse D. 16.05.2011
Anmeldt af
Pelle Sonne Lohmann

Mikael R. Andreasen har skiftet sine egne skriverier ud med tekster mestendels begået af den engelske mystiker Julian of Norwich (1342-1416), men det er de ikke blevet mindre religiøse af – lyrikken sværmer stadig ufravigeligt om tro på dette fejende flotte værk, der er Klosters i særklasse fineste og mest ambitiøse til dato.

Akkompagneret af 17 gæstemusikere – heriblandt kapaciteter som Rebekka Maria Andersson og Jonas Petersen (Hymns From Nineveh) – har Andreasen skabt et svimlende smukt album, der forener det himmelske med det hjemsøgende, og som er rystende stilsikkert i sin stålsatte higen efter at kreere et klart defineret og unikt univers.

Genren er middelalderligt klingende og knugende neo-folk, og det vrimler frydefuldt med særegne lyde fremelsket på lige så pudsige instrumenter, skiftevis drømmende og hviskende vokaler og både malende og minimalistiske passager – det lille mesterværk holder et gennemgående fornemt niveau, men Comforting Words (Part One), Morning Song, I Know Why!, Psalm 13 og Suddenly skinner kraftigst.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA