x
Before: 30 Minutes (livealbum)

Before
30 Minutes (livealbum)

Before: 30 Minutes (livealbum)

GAFFA

Album / VME
Udgivelse D. 17.05.2011
Anmeldt af
Ras Bolding

For 30 år siden, den 17. maj, 1981, gav den danske postpunk-gruppe Before koncert som opvarmningsnavn for New Order – i Saltlageret, naturligvis, og denne koncertoptagelse udgives nu på cd, angiveligt for at fejre den runde fødselsdag – eller for at blive i musikkens ånd, for at markere tidens ubønhørlige hærgen og det deraf følgende faktum, at vi alle dog blot er sat her på jorden for at ældes, visne og dø. For, mine damer og herrer, vi skal på tidsrejse til de sortsynede firsere.

I 1981 var man arbejdsløs, hvis man var ung, man boede i et besat hus i København og spillede på en flosset guitar eller en ramponeret analogsynthesizer, og så gik verden i øvrigt under i altødelæggende atomkrig i morgen. Det er svært ikke at blive en smule nostalgisk, og der er da bestemt også noget... nostalgisk over lydkvaliteten på dette album, der, hånden på hjertet, nok ikke helt lever op til tidens standard, hvad dén slags angår. Ej heller forsanger Fritz Fatals spoken word-passager på perfekt Valby-engelsk klarer tidens tand til UG.

Når musikken så alligevel fungerer, så er det fordi gruppen, i denne konstellation bestående af Fritz Fatal, Martin Hall, Lars Bo Tolstoy og Michael Rasmussen, helt tydeligt spiller med alle følelser uden på tøjet og stor intensitet. Det er måske nok vredt og aggressivt, men det er først og fremmest desperat; lyden af en generation, der forblev grimme ællinger, og for hvem punkens udtryk handlede om andet og mere end påtagede attituder og beskidt tøj.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA