Bon Iver: Bon Iver

Bon Iver
Bon Iver

Bon Iver: Bon Iver

GAFFA

CD / 4AD
Udgivelse D. 20.06.2011
Anmeldt af
Pelle Sonne Lohmann

Ventetiden har tangeret det ubærligt lange, men her tre år senere er Bon Iver omsider klar med opfølgeren til det himmelsk henrivende debutalbum For Emma, Forever Ago, der helt fortjent sikrede Justin Vernon en noget nær øjeblikkelig stjernestatus blandt den alternative folks lyttere.

Ikke overraskende har manden i denne anden ombæring kreeret et mere nuanceret værk, og produktionen er helt forventeligt blevet både flottere og mere mangefacetteret. Vernons uvurderligt pragtfulde stemme er med sit høje og lyse format atter et usandsynligt skønt og hjerteskærende aktiv, og manden demonstrerer snildt sit enorme talent på numre som den intenst fingerspillede Minnesota, WI og den eftertænksomt piskende Towers, der næsten er på højde med de fineste lækkerier fra debuten. Den instrumentale Lisbon, OH virker mod slutningen af værket som lidt unødvendigt fyld, lige som den meget tyste Hinnom, TX midtvejs ikke er videre interessant. Til gengæld er der andre åbenlyse højdepunkter i Wash., der gennemsyres af en vidunderligt intens og sitrende skrøbelighed, den eskalerende og efterhånden højdramatiske åbner Perth, der fremstår så varm og fortroligt bejlende, samt den vemodigt vuggende finale Beth/Rest, der med sine svulstigt udflydende klange udgør et fornemt punktum.

Imidlertid må det konstateres, at de virkelig stærke sange og melodier er gået en smule tabt i bestræbelserne på at skabe så rigt orkestreret et værk som muligt – storladne arrangementer har til en vis grad erstattet debutens nedbarberede nærvær, og det er altså lidt synd.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA