x
Kate Bush: Director’s Cut

Kate Bush
Director’s Cut

Kate Bush: Director’s Cut

GAFFA

Album / EMI Music
Udgivelse D. 16.05.2011
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Kate Bushs stemme kan sende de fleste musikelskere på en lang drømmerejse. Det er en af de stemmer, man blot skal høre et splitsekund af, og man ved, at det er Kate Bush. Dette kombineret med en udsøgt sans for popmusikkens raffinementer har gjort Kate Bush til en af de helt store kvindelige kunstnere.

Director's Cut føjer ikke nye sange til hendes bagkatalog, da der her er tale om nye versioner af sange fra et af hendes hovedværker, The Sensual World fra 1989, og den mindre mindeværdige The Red Shoes fra 1993. Umiddelbart en pudsig kobling mellem to meget forskellige album. Man kan dog ikke fortænke den perfektionistiske Kate Bush i at have haft trang til at revitalisere de noget tunge indspilninger fra The Red Shoes. Det gør hun så ved at bringe disse sange op på niveau med sangene fra The Sensual World. Noget af en bedrift, hvor man må bøje sig i støvet af beundring og respekt.

Der er tale om delvise genindspilninger, for de fleste sanges vedkommende med helt nye leadvokaler og trommer. Og Kate Bushs stemme har bestemt ikke mistet noget af magien. Faktisk har alderen kun tilføjet hendes stemme og teknik flere facetter, og på Director's Cut er den blevet mere rund og fyldig.

Pragteksemplaret er stadig den ubegribeligt smukke This Woman's Work, der i en nyindspilning ikke er blevet mindre hjerteskærende.

Kate Bush skulle efter sigende arbejde på nyt materiale, men belært af historien kan dette trække ud. Director's Cut fremstår dog som et fuldgyldigt album, der gør ventetiden til en nydelse.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA