x
hunch bettors: Splash-Dancing Kids EP

hunch bettors
Splash-Dancing Kids EP

hunch bettors: Splash-Dancing Kids EP

GAFFA

Album / it was gnarled
Udgivelse D. 17.05.2011
Anmeldt af
Simon Christensen

Man skal være temmelig hård i filten for ikke at anerkende talenterne hos det unge Holstebro-band hunch bettors, der ikke helt ved, om de skal kalde sig et neofolk-, folkrock- eller popband. Men det ér rendyrket moderne folkrock, der låner livligt fra Fleet Foxes, Bon Iver og Bowerbirds – og adskiller sig ikke på den front fra en mindre dansk bølge af nye bands i den genre.

hunch bettors er naive uden at være studentikose, højstemte uden at være prætentiøse, ærlige uden at være påtrængende. Specielt har Barometer-favoritterne fået det optimale ud af at indspille i Pinligtavshed-studierne, som også lagde rum til Hymns From Nineveh, for det er essentielt for denne velafbalancerede smukke debut-ep, hvor horn, akkordeon og kølig guitarstøj ikke tager fokus fra de akustiske patenter og iørefaldende melodier.

Allerede på den halvandet minuts lange intro I'm An Escapologist er der nærvær og kuldegysninger. Fleet Foxes' Sun Giant-homagen Nothing But Green Lights er et veritabelt hit. Bedømt i forhold til ep-udgivelser ganske fremragende! Send mere...


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA