x
The Breakers: The Breakers

The Breakers
The Breakers

The Breakers: The Breakers

GAFFA

Album / Target Records
Udgivelse D. 06.06.2011
Anmeldt af
Erik Barkman

Ikke mange kan prale af at have stået i lære hos en rocklegende. Danske The Breakers kan. Steven van Zandt fra Bruce Springsteens eget E Street Band har ikke bare produceret og udgivet kvintettens nyeste album, han har også ageret mentor for sine musikalske adoptivbørn. Sammen har danskerne og amerikaneren udstukket en ny, mere soulet kurs for The Breakers.

The Small Faces og Rod Stewart er fortsat bandets store ledestjerner, men orglet er blevet mere 70'er-soulet, rytmesektionen fra fået et ekstra skud Booker T. & the M.G.s, og blæserne er som revet ud af tresserne. The Breakers er et velklingende skud old-school rock, men spørgsmålet er, om kvintettens fortidsstudier har været lidt for grundige.

I deres sympatiske jagt på en autentisk 70'er-sound løber The Breakers nemlig lige i armene på nogle af årtiets mest slidte rock-klichéer. Robust håndværk og gedigen sangskrivning rokker ikke ved, at The Breakers lyder som noget, i hvert fald undertegnede har hørt mange gange før – og ikke har den store lyst til at høre én gang til.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA