x
Prinspóló: Jukk

Prinspóló
Jukk

Prinspóló: Jukk

GAFFA

Album / Kimi Records
Udgivelse D. 06.06.2011
Anmeldt af
Simon Christensen

Prinspóló er kunstnernavnet for islandske Svarar Pétur Eysteinsson, der synger på nationalsproget om de nære små ting i livet såsom slikposer, spaghetti bolognese og giftemål. Hans debut Jukk et anmelderost projekt i hjemlandet for sine catchy og underholdende melodier og gode tekster. Selv uden at få kunne forstå et ord, så forstår man følelsesregistret i en troubadours værk, der er skrevet og arrangeret som storladne numre, men produceret som country-viser med lyden af en islandsk sweater i et træhus' akustik; temmelig lo-fi.

Mjadmir (som Google oversætter til hofter) er pladens skæve uptempo-åbner, som lyder lidt à la Mugison med sin akustiske guitar, og Hakk og Spaghettí er en ensommelig melankolia i Niels Hausgaard-lune, og selv den relativt simple Gitarjukk I B Dúr (guitarfyld i b-dur) har karakteristisk for Jukk dynamik og charme. Det meste af tiden smelter akustisk og elektrisk guitar sammen for Prinspóló, der balancerer mellem innovation, slacker og ironisering over ældre generationers rockfortællinger - folkrocknummeret Gæran og bedstefar-recitationen Njotum Afans som eksempel.

Herligt, at Island ikke længere kun udgøres af den søde generation af organisk folk og postrock, men spørgsmålet er, hvad man skal bruge en virkelig god fortæller til, når han taler et sprog, man ikke forstår. Well, det lyder virkeligt sjovt!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA