x
In Flames: Sounds Of A Playground Fading

In Flames
Sounds Of A Playground Fading

In Flames: Sounds Of A Playground Fading

GAFFA

Album / Century Media
Udgivelse D. 15.06.2011
Anmeldt af
Keld Rud

På de to foregående album har In Flames forsøgt at bygge bro mellem Reroute To Remain fra 2002, der viste nye veje for bandet, og bandets oprindelige stil, den så trendsættende svenske melodød.

Med Sounds Of A Playground Fading er der foreløbig sat et punktum for bandets forsøg på at omfavne dets musikalske fortid. Det bliver klart allerede fra åbningsnummeret, der er et af svenskernes mest direkte, melodiske og kommercielle til dato. Forsanger Anders Friden udelukkende synger fra start til slut, og bandet bevæger sig i midtempoterritorium, hvor der er masser af plads til, at sangens massive hooks kan få mulighed for at gøre deres berusende virkning.

Førstehåndsindtrykket snyder ikke. Resten af albummet fortsætter ad den sti, åbningsnummeret har udpeget. Skønt foden eftertrykkeligt bliver placeret på speederen et par enkelte steder, er det melodierne og en vilje til at gøre nye musikalske landvindinger, der sætter dagsordenen. Oven på de sidste tre album havde jeg ikke troet, at In Flames stadig havde noget af disse proportioner i ærmerne.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA