x
Guillemots: Walk the River

Guillemots
Walk the River

Guillemots: Walk the River

GAFFA

Album /
Udgivelse D. 02.05.2011
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Det er tredje udspil fra Fyfe Dangerfield og hans band, der aldrig har holdt sig tilbage fra at lave storladne plader. Walk The River bryder ikke med dette, men giver lige armbevægelserne et ekstra nøk, der gør, at albummet bliver så teatralsk, at det flere steder kammer over i en pastiche og musical.

Titelnummeret er en fin dæmpet sag, der med sin fine melodi og guitarspil har masser af airplay-potentiale, ligesom Vermillion har lidt samme drive som Mads Langers cover af You're Not Alone. Den pæne lyd bliver dog hurtigt noget tung og klistrende. For eksempel er I Must Be A Lover super-poleret og noget kedelig, midtersøgende poprock, der kammer over i et næsten Grand Prix-klingende omkvæd.

Slow Train er et habilt noir-stykke, der af en eller anden grund lige får et skud sære sci-fi-effekter på b-stykket, og den langsomme Sometimes I Remember Wrong kunne måske have været en smuk ballade, hvis ikke den strakte sig over ni minutter. Det er i høj grad som om, Guillemots har trukket deres musik op på et niveau, hvor vingerne ikke kan bære.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA