x
Black Country Communion: 2

Black Country Communion
2

Black Country Communion: 2

GAFFA

Album / Target Distribution
Udgivelse D. 13.06.2011
Anmeldt af
Henrik Friis

BCC overbeviste allerede ved debuten sidste efterår om, at de ikke kun vil være en supergruppe af navn. Den stil kører de fire konsekvent videre på 2: Masser af muskel, nerve og tyngde – med en stærkt syngende frontfigur i Glenn Hughes, saftig spade fra Joe Bonamassa, Thor-dundrende bund fra Jason Bonham og endnu mere plads til David Sherinians Jon Lord-kogende keyboard.

Jo, de mener det her seriøst, og albummet er nok 10 procent mere homogent, mørkt og 70'er-inspireret – til gengæld mangler debutens to-tre helt suveræne bud på ny hård sangskrivning også. I stedet er der lidt flere lydlån fra Deep Purple og især Led Zeppelin – ikke kun Bonhams trommer, men også gentagne Kashmir-strygere og en Bonamassa, som både hugger fra Jimmy Pages og Ritchie Blackmores værktøjskasser. Plus et drys Gary Moore soft-blues.

Det er helt unødvendigt. For når BCC ruller sig helt ud – heldigvis i flertallet af numrene – er det en glimrende, selvstændig rockorganisme, som man under alle omstændigheder kan glæde sig til at opleve i KB Hallen til juli.  


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA