x
Randy Newman: The Randy Newman Songbook vol. 2

Randy Newman
The Randy Newman Songbook vol. 2

Randy Newman: The Randy Newman Songbook vol. 2

GAFFA

Album / Warner Music
Udgivelse D. 10.05.2011
Anmeldt af
Henrik Friis

Andet kapitel af Randy Newmans helt personlige udgaver af egne sange, afskrællet alle lag på nær vokalen og Newmans piano-spil (det første kom i start-00'erne) - og en "songbook"-serie med det formål at understrege amerikanerens formåen som sangskriver.

Lad os slå det fast. Igen: Den evne er stor og utvetydig. Hans humoristiske/ærlige/kyniske betragtninger over den amerikanske hverdag er og bliver et langt lyt værd, og her i basis-udgaverne alene ved det ofte blues-prægede piano får ordene lige en ekstra betoning, fra en slidt stemme, man nok ikke vil kalde stor – til gengæld er den personlig.

Sangbogen plukker fra hele karriere-spandet, men en af topperne er faktisk den hudløse kærlighedserklæring Losing You, som er fra Newmans seneste "normale" cd. Dér var det fremragende – men her hvor hvert et knirk i stemmen afsløres, går de ord bare ekstra rent ind. Og så er hans bybeskrivelser et studie i forrygende (Birmingham), bevægende (Baltimore) had/kærligheds-fortælling. Anbefalelsesværdig – som de fleste af Newmans udspil i de senere år.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA