x
Young the Giant: Young the Giant

Young the Giant
Young the Giant

Young the Giant: Young the Giant

GAFFA

Album / Roadrunner
Udgivelse D. 25.01.2011
Anmeldt af
Erik Barkman

Hvis den danske sange er en ung blond pige, hvad er så egentlig den britiske? Måske en bodybuilder-brunette. Med en svulmende kavalergang, der siger: "kom her", og et par muskuløse overarme, der siger: "du går ingen steder".

Den bedste britiske pop/rock trækker på en stolt arv af fængende og fængslende melodier. Young the Giants debut springer fra samme kilde som britpoppen og "klynkerocken", og deres debut lyder af både Athlete, Coldplay, The La's, I Am Kloot og flere til. Twistet er, at de er fra Californien. Man fornemmer det i deres muskuløse guitarer og let funky rytmer, men ellers ikke. Young the Giant er en anglofil forsamling og fred være med det.

Kvintettens helt store udfordring ligger i jagten på en sound, der er deres egen. På klassisk debut-manér lyder Young the Giant mest som summen af debutanternes inspirationskilder, og som albummet skrider frem, bliver sangene stadigt tyndere. Måske hvis de skruede op for guitarerne – eller omvendt: for Wild Beasts-krukkeriet? Det ville klæde dem at finde en grøft at falde i, tror jeg.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA