x
Silja: Cirkusprinsesse

Silja
Cirkusprinsesse

Silja: Cirkusprinsesse

GAFFA

Album / Copenhagen Records
Udgivelse D. 30.05.2011
Anmeldt af
Maria Therese Seefeldt Stæhr

Den dansk/svenske sangerinde har ifølge pressematerialet have lavet et album, der bringer den "hårdtslående, kraftfulde og intelligente kvindetype tilbage i dans musik". Det er dog langt fra de ord, der falder først for, når det gælder debutalbummet Cirkusprinsesse.

Umiddelbart kommer albummet godt fra start – let melankolsk pop, gode melodier, dejlig vokal, skæve musikalske finurligheder i et småuhyggeligt cirkusunivers. Men hvor er udviklingen i numrene, hvor er detaljerne? Det, der kunne have været rigtig lækre detaljer (vokalt som musikalsk) og givet albummet en kant og personlighed, bliver kørt i sænk af gentagelser – det er ikke svært at gætte favoritterne i studiet.

På trods af både pop, dancehall og reggae forbliver albummet ukampdygtigt, og numrene sætter sig ikke fast. I stedet for at fremstå som en kraftfuld og intelligent kvinde bliver Silja (endnu) en kvinde, der skjuler sig selv bag en facade, hvor en let bitterhed pakkes ind i komik – her ved hjælp af musik. Ironisk, for det er faktisk det, hun synger om at lade være med. Heldigvis viser Skylla, at der er mere bag facaden – der er håb forude.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA