x
Alborosie: 2 Times Revolution

Alborosie
2 Times Revolution

Alborosie: 2 Times Revolution

GAFFA

Album / Import
Udgivelse D. 20.06.2011
Anmeldt af
Henrik Bæk

Sicilianske Alborosie med de let genkendelige meterlange dreadlocks har siden 2008 og albummet Soul Pirate for alvor sat europæisk reggae på det musikalske verdenskort. Albummet Escape From Babylon fra 2009 udsendt på engelske Greensleeves Records fik også det ellers så kritiske jamaicanske reggae-publikum til at slå ørerne op for den italienske roots reggae-sanger og producer, der de sidste 11 år har boet på reggaeøen.

Det nye album 2 Times Revolution lægger oplagt ud med det ørefængende Rolling Like A Rock og fortsætter med albummets måske bedste nummer, Respect med den jamaicanske Waterhouse-sanger Junior Reid. Mere roots er der på numre som Who Do You Think You Are og Camilla; sidstnævnte er en hyldest til de sjove urter med de mange kære navne.

La Revolucion blander Albo reggae med salsa og synger for første gang på spansk om tidligere tiders revolutionære som Che Guevara, Bob Marley, Fidel Castro, ligesom han på det lidt kiksede halvt italienske International blander italiensk opera ind i musikken. Til gengæld findes der blød og melodiøs lovers reggae på numrene Rude Bwoy Love og You Make Me Feel Good med jamaicanske Etana, som Albo hittede stort med for to år siden i nummeret Blessing. Alborosie spiller stort set selv alle instrumenter på albummet og har selv har stået for produktionen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA