x
Let Me Play Your Guitar og Talking To Turtles : Spot Festival, Musikhuset Aarhus, Rytmisk Sal

Let Me Play Your Guitar og Talking To Turtles , Spot Festival, Musikhuset Aarhus, Rytmisk Sal

Let Me Play Your Guitar og Talking To Turtles : Spot Festival, Musikhuset Aarhus, Rytmisk Sal

Anmeldt af Nicholai Friis Pedersen | GAFFA

Det seks mand store silkeborgensiske folkrockband Let Me Play Your Guitar har som led i Interspot slået pjalterne sammen med den tyske duo Talking To Turtles, som spiller en skæv blanding af folk og chamberpop.

Begge bands har meget fokus på vokalharmonier, og disse kom også godt til deres ret i koncerten, som var fint sunget og spillet, men aldrig hævede sig over den godkendte præstation.

I de første fire numre fik vi materiale fra Talking To Turtles. De har fine, vellydende popnumre, der brydes og tilføres kant af markante synths og skæve tekster. Med backing fra Let Me Play Your Guitar blev det ellers sparsomme lydbillede, man kender fra gruppens indspilninger, tilført en ny styrke, som medførte nogle vellykkede crescendos og klædte materialet.

Tyskernes tredje nummer, det fængende "Beat me up Scottie", stod med sin tilførsel af slagtøjsinstrumenter og call and response-omkvæd som koncertens højdepunkt.

Hernæst spillede Let Me Play Your Guitar fire numre. Disse, der blandt andet kom fra gruppens ep fra 2010, fik dog ikke samme løft som Talking To Turtles' numre. Tyskerne tilførte kun en smule glockenspiel, kor og rytmeguitar - og det var stort set til at overse i det samlede lydbillede.

Let Me Play Your Guitar har fine teksturer i musikken, der ud over bas, trommer og guitar frembringes af synths og orgel. Deres helt store styrke er deres vokalharmonier, men musikken indeholder også nogle fine melodier. Alt i alt leverede de også en vellykket koncert, hvor afslutteren "Doing Rainbows" stod som højdepunktet.

Skal koncerten bedømmes ud fra konceptet som en fælles koncert, så var det mest Talking To Turtles' numre, der fik tilført noget nyt. I koncertens sidste nummer virkede det også en smule akavet, at den tyske duo blot stod ude i siden uden at spille. Således var koncerten alt i alt en jævn oplevelse, som blev trukket op af et par musikalske højdepunkter og tilsvarende ned af den manglende integration af gruppernes musikalske udtryk under Let Me Play Your Guitars del af koncerten.    


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA