x
Vinnie Who : Spot Festival, Ridehuset, Aarhus

Vinnie Who , Spot Festival, Ridehuset, Aarhus

Vinnie Who : Spot Festival, Ridehuset, Aarhus

Anmeldt af Michael Jose Gonzalez | GAFFA

I denne Spot-aftens anledning er Vinnie Who-ensemblet udvidet med tre mand, således at det er et nihovedet disko-monster, der står foran publikum i Ridehuset. Ballet starter med brede klaverakkorder, diskorytmer og frontmand Bagges karakteristiske falset. Den ulasteligt klædte frontfigur har en fantastisk scenepresence, og med dennes iltre bevægelser samt hittet "Remedy" ryger både tempo og feststemning i vejret.

Lyden mudrer en smule i begyndelsen af koncerten, men det rettes der heldigvis hurtigt op på, og de pulserende elektrificerede diskorytmer forvandler det gamle Ridehus, der er fyldt godt op med feststemte mennesker, til en diskofil balsal. Bandets stramme ny-disko-kompositioner er yderst stiligt udført, og de ni på scenen er dybt professionelle i al deres løssluppenhed. Særligt Bagges helige krukkethed med glimt i øjet går rent ind, så seancen bliver lige så meget et show som en koncert. Det er simpelthen en forbilledlig optræden, der smitter af på de mange fremmødte.

Publikum er godt med. Foran scenen ryger et par krykker (!) i vejret, og langt ned gennem salen både danses og hoppes der til den store guldmedalje. Musikken fyres med stor overbevining ud over scenekanten af det tæt sammenspillede band, der udviser stor indelevelse i både Vinnie Whos særegne musikalske univers og deres egen formåen. Når Bagge ikke har travlt med falsetten, får vi fra hans hånd både tamburin-robotdans, en heftig opvisning i luftbas samt diverse imponerende krumspring.

Bandet har virkelig sat en tyk streg under både deres musikalske evner, kvaliteten af deres materiale samt deres evne til at fyre godt op under publikum denne aften, og det kan helt sikkert anbefales at snuppe sig et skud Vinnie Who, der er som skabt til at kickstarte en weekend.

 

Køb koncerten som download via Next2Live her


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA