x
Pulp: San Miguel, Primavera Festival 2011

Pulp, San Miguel, Primavera Festival 2011

Pulp: San Miguel, Primavera Festival 2011

Anmeldt af John Fogde | GAFFA

Det virkede som om at alle, der havde købt billet til Primavera, havde købt billet for at se Pulp, for sjældent har der stået så mange mennesker samtidig foran San Miguel-scenen, og ikke overraskende var forventningens glæde enorm, og heldigvis blev den kun større, da Jarvis Cocker og resten af Pulp gik på scenen.

Koncerten var den anden på gruppens gendannelsesturné, og da bandet ikke umiddelbart er fundet sammen for at lave et nyt album, så stod den på det bedste fra bagkataloget, hvilket skulle man være i tvivl er ret fantastisk. Der blev lagt ud med "Do You Remember The First Time" fra albummet "His 'n' Hers", der sammen med "Different Class" er de udgivelser, der indeholder flest af bandets bedste sange.

Sidstnævnte album blev der trukket kraftigt på, og da de første toner af "Disco 2000" fløj gennem den spanske nat gik publikum amok i en sjældent set grad. Det var en fænomenal fest, og humøret kunne ikke have været højere.

Det var Jarvis tydeligvis klar over, og med jævne mellemrum talte han til publikum på sin særdeles underspillede facon, der resulterede i latterbrøl og generel god stemning. Faktisk så god stemning at en mand på første række friede til sin kæreste og fik et ja umiddelbart inden bandet gik over i den noget upassende "Underwear".

Der blev sluttet af med "Common People" og "Razzmatazz", og troede man folk var begejstrede for "Disco 2000", så var det ingenting imod den entusiasme, der kom på banen, da historien om almindelige mennesker blev præsenteret fra festivalens største scene.

Jarvis sagde undervejs, at dette ikke handlede om forhistorien, men om at skabe historie, og det skete fredag nat i Barcelona. Bandet spillede i en form som ikke er set bedre siden slutningen af 90'erne, og man må virkelig håbe, at det lykkes nogen at trække bandet forbi Danmark, for Pulp anno 2011 er noget, man ikke må gå glip af.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA