x
Neo Geo : Spot Festival, Filuren, Aarhus

Neo Geo , Spot Festival, Filuren, Aarhus

Neo Geo : Spot Festival, Filuren, Aarhus

Anmeldt af Rebecca Thuesen | GAFFA

Det relativt ubeskrevne blad Neo Geo går på scenen til et fyldt Filuren, men det går lynhurtigt ned ad bakke, og da han forlader scenen, kan publikum tælles på to hænder. Det der sker ind i mellem er desværre ikke meget at skrive hjem om.

Starter godt, men eskalerer aldrig

Det er ikke fordi, Neo Geo ikke har nogle gode idéer, men han kommer aldrig rigtig nogen vegne med dem. Det er aldrig rart at skulle udlevere et verbalt coup de knap-så-grace, men det er simpelthen ikke et særlig interessant sæt. Det indledende track "Kill" er det nummer, Neo Geo har haft mest kommercielt held med, men en udmærket vokal får slået bunden ud af sig med en række af de typiske dubstep-klichéer. Det er altid godt med noget wobble-basgang, men det må ikke blive det bærende elektroniske element, nu hvor det er blevet så almindeligt.

Der er ganske enkelt ikke nok eventyrlyst i Neo Geo. Eksempelvis forsøger han sig med et remix af Manu Chaos "King Of Bongo", og det kunne sikkert have været et festligt indslag, hvis han havde gjort andet ved det end at smide endnu en gang wobble-bas ind over, og lave lidt distortion på stemmen.

Et andet godt forsøg, der manes i jorden, er en homage til kult-serien The X-Files, der har den mest uhyggelige og ubehagvækkende kendingsmelodi i verdenshistorien. Men igen gøres der alt for lidt ved det oprindelige lydspor, og det gør ikke det store indtryk.

Alt i alt er der masser at arbejde med, men numrene mangler at eskalere og nå et klimaks. Fred være med mid-tempo electronica, der dypper fingrene lidt i noget glitch-hop og dubstep. Det er en velafprøvet og effektiv opskrift, men når der aldrig kommer mere, bliver det ganske enkelt for kedeligt.

Ind over med noget personlighed

Jeg håber for den danske electronica-undergrund, at Neo Geo holder sig selv til ilden og udvikler sit koncept. Der gemmer sig nogle fine ting under klichéerne, det er jeg overbevist om. Den dystre og melankolske overtone må for min skyld gerne få meget mere plads, men vil han ikke give den det, synes jeg, han skal droppe den. Jeg så også gerne en meget tungere bas, og eventuelt et højere tempo på nogle af trackene, men det er en smagssag. Der skal bare vikles noget mere personlighed ind i Neo Geos udladninger, og meget mere legesyge, så skal det nok blive godt engang.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA